Ingredienser

  • 2 potter basilikum
  • 1,5 dl ekstra jomfru olivenolie
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1 dl fintrevet grana padana-ost (parmesan)
  • 1 tsk. fint salt
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg

En mere smagfuld pesto end den hjemmelavede er vel vanskelig at finde, og så tager det ovenikøbet ikke mange minutter at tilberede den. Denne opskrift er lavet med økologiske solisikkekerner i stedet for pinjekerner, så også nøddeallergikere kan spise med.

Sådan gør du

Pil bladene af din basilikum og skyl dem.

Dryp vandet godt af. Du kan klemme bladene lidt forsigtigt for at få det meste vand ud, men pas på ikke at klemme saften ud af bladene.

Solsikkekernerne kan du riste på en tør pande med lidt salt. De er færdige, når de dufter godt og har fået en mørkere farve.

Bladene blendes med olie, solsikkekerner, citronsaft, hvidløg og salt med en stavblender.

Herefter tilsættes grana-ost, og pestoen røres sammen med en ske.

Finito. Din pesto er klar!

Tips: Halvdelen af denne portion pesto passer perfekt til 500 g pasta. Du kan også servere pesto i en skål til tapas. Passer godt til at dyppe godt hjemmelavet brød i.

Fun fact: Vidste du at ordet “pesto” betyder knust?

Se flere opskrifter på italienske retter her.

 

Del gerne!

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Nyeste opskrifter

Bulgurkefte med aubergine og feta

Kefte med bulgur, aubergine og feta

Kefte findes i mange varianter i hele Mellemøsten og Nordafrika. De mest almindelige er lavet af kød, men det findes også mange vegetariske varianter. Disse har en dejlig smag af krydderier og urter, som komplimenteres af salt, feta og sprødstegt bulgur.

Børek med spinat og persille

Børek med persille og feta

Børek får du i mange forskellige varianter. Denne her er en lækkerbisken med smag af den salte feta sammen med persille og den tynde filodej, som er sprød udvendig og blød indvendig.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.