Søg
Close this search box.

Pesto af basilikum

En mere smagfuld pesto end den hjemmelavede er vel vanskelig at finde, og så tager det ovenikøbet ikke mange minutter at tilberede den. Denne opskrift er lavet med økologiske solisikkekerner i stedet for pinjekerner, så også nøddeallergikere kan spise med.
Pesto af basilikum

Ingredienser

  • 2 potter basilikum
  • 1,5 dl ekstra jomfru olivenolie
  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1 dl fintrevet grana padana-ost (parmesan)
  • 1 tsk. fint salt
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

Pil bladene af din basilikum og skyl dem.

Dryp vandet godt af. Du kan klemme bladene lidt forsigtigt for at få det meste vand ud, men pas på ikke at klemme saften ud af bladene.

Solsikkekernerne kan du riste på en tør pande med lidt salt. De er færdige, når de dufter godt og har fået en mørkere farve.

Bladene blendes med olie, solsikkekerner, citronsaft, hvidløg og salt med en stavblender.

Herefter tilsættes grana-ost*, og pestoen røres sammen med en ske.

Finito. Din pesto er klar!

Tips: Halvdelen af denne portion pesto passer perfekt til 500 g pasta. Du kan også servere pesto i en skål til tapas. Passer godt til at dyppe godt hjemmelavet brød i.

Fun fact: Vidste du at ordet “pesto” betyder knust?

Se flere opskrifter på italienske retter her.

 

* Som erstatning for parmesanost kan man for eksempel kan bruge Thybo-ost fra Thise Mejeri. Den er lavet med mikrobiel osteenzym (altså ikke animalsk).

 

Pesto af basilikum

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.