Velkommen til vores opskrifter

Vores mål er at lave en samling af lækre og lette vegetariske opskrifter til alle som har lyst til at lave vegetarisk mad. 

Om oss - Vegetaropskrifter

Velkommen til vores opskrifter

Vores mål er at lave en samling af lækre og lette vegetariske opskrifter til alle som har lyst til at lave vegetarisk mad. 

Om oss - Vegetaropskrifter

Vi har en lidenskabelig interesse for madlavning med fokus på plantebaseret, klimavenlig og sund mad. Vi ønsker at dele vores store passion med dig, så du kan blive inspireret til at spise god vegetarisk og vegansk mad.

Hvem er vi?

Vi er Jonas og Nikolaj, to gode venner, der elsker at lave mad, brygge øl, snakke om mad og spise mad. Vi har forskellige tilgange til det vegetariske køkken, men et fælles mål om at dele ud af vores madglæde til alle jer, der er interesserede i at spise mad, der gavner både klima og helbred. Og som i øvrigt smager utrolig godt.

Nikolaj

Om Nikolaj

Nikolaj Blegvad er grundlægger og ejer af Vegetaropskrifter.com og har siden 2006 delt opskrifter med tusindvis af mennesker. Han er fra Danmark, men bor i Norge. Her deler han sine tanker om vegetarisk madlavning:

Jeg elsker at lave mad og har gjort det i rigtig mange år efterhånden. At spise er helt basalt og grundlæggende for alle mennesker, og jeg tror, at det er vigtigt at tænke over, hvordan vi kan lave mad, som er god for vores egen sundhed og for den verden, vi lever i.

Glæden ved at tilberede de lækreste måltider, uanset om de er enkle eller komplicerede, er utrolig stor for mig. Bare planlægningen af, hvad jeg skal lave kan gøre mig sulten og få mine tænder til at løbe i vand.

Der findes så ufattelig mange måder at lave mad på og mange steder at finde inspiration. Selv blev jeg inspireret af både familie og venner til at lave mad.

At have nogen og snakke med mad om og lave mad sammen med er også noget, jeg sætter stor pris på. Jo oftere man laver mad, jo større bliver ens “mad-repertoire”, og jo lettere er det at finde på noget næste gang.

Jeg håber, at denne samling af vegetaropskrifter kan give dig inspiration, så du kan finde og opleve den store glæde, som det kan være at lave vegetarisk mad.

Jonas

Om Jonas

Jonas Svartberg er en norsk madentusiast og bidragsyder her på Vegetaropskrifter.com. Her fortæller han lidt om sin tilgang til det vegetariske.

Jeg er en kødspisende familiefar, som prøver at reducere kødforbruget af hensyn til klimaet og i forhold til sundhed. I vores familie spiser vi vegetarmad fra mandag til torsdag for at udfordre os selv til at spise mere vegetarisk.

Jeg har erfaret, hvor krævende det kan være for en familie at gå fra kosthold med kød til at spise meget mere plantebaseret og vegetarisk i hverdagen. Jeg håber, at opskrifterne på hjemmesiden kan inspirere andre og gøre det nemmere at spise vegetarisk både i hverdagen og til fest.

Mit hjerte banker allermest for det italienske køkken. Italienernes enkle tilgang til mad, hvor råvarene skal skinne uden for meget unødvendig behandling, tiltaler mig.

Ellers elsker jeg at bage. Specielt æltefrie opskrifter på brød, baguetter, rundstykker og pizza!

Kontakt

Privatpersoner:
Hvis du som privatperson har spørgsmål, kan du kontakte os via vores Facebook-side.

Presse og samarbejdspartnere:
For presse og mulige samarbejdspartnere kan kontaktformuleren herunder benyttes. Dette gælder også forespørgsel og booking til foredrag.

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.