Hvad vil det sige at spise vegetarisk?

Hvorfor har nogen lyst til at blive vegetarer?

Er det overhovedet vigtigt at kalde sig vegetar?

Der findes helt sikkert mange forskellige svar på disse spørgsmål, og personligt tror jeg det er vigtigt at stille spørgsmål til hvad man spiser. Om det så er vigtigt at kalde sig noget bestemt, det tænker jeg skal være op til den enkelte.

Jeg elsker at lave mad og har gjort det i mange år efterhånden. At spise er helt basalt og grundlæggende for alle mennesker, og jeg synes det er interessant at være bevidst om, hvordan jeg tilbereder de måltider, jeg skal spise eller servere for andre. Jeg tror også, at det er vigtigt at tænke over, hvordan vi kan tilberede mad, som er godt for os og for den verden, vi lever i.

Glæden ved at tilberede de lækreste måltider, uanset om de er enkle eller komplicerede, er utrolig stor for mig. Bare planlægningen af, hvad jeg skal lave kan gøre mig sulten.

Der findes så ufattelig mange måder at lave mad på og mange steder at finde inspiration. Selv blev jeg inspireret af både familie og venner til at lave mad.

At have nogen og snakke med mad om og lave mad sammen med er også noget, jeg sætter stor pris på. Jo oftere man laver mad, jo større bliver ens “mad-repertoire”, og jo lettere er det at finde på noget næste gang.

Jeg håber, at denne samling af opskrifter kan give dig noget inspiration med på vejen, så du kan finde og opleve den store glæde, som det kan være at lave mad.

De bedste hilsner,
Nikolaj

VEGETAR [VEGƏˈTⱭˀ]

Person, hvis kost består af vegetabilske fødemidler, evt. suppleret med mejeriprodukter og/eller æg.

Der findes forskellige typer af vegetarkost:

  • Vegansk: helt uden animalske produkter
  • Lakto-vegetarisk: med mejeriprodukter
  • Ovo-vegetarisk: med æg
  • Lakto-ovo-vegetarisk: med mejeriprodukter og æg

 

Kilde: denstoredanske.dk