Søg
Close this search box.

Focaccia

Forleden dag havde jeg en god portion tilovers fra pizzadejen, som jeg havde brugt dagen før. Der var lige nok til at fylde et stort tærtefad, og dermed kunne jeg lave focaccia. Jeg plukkede noget frisk rosmarin og brugte noget hvidløgsolie til at smøre fadet og dejen med.
Focaccia

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand (ca. 37 grader)
  • 1 spsk. salt
  • 12,5 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 100 g økologisk durum mel
  • Ca. 800 g økologisk hvedemel (gerne ‘typo 00′)
  • Ca. 5 spsk. olivenolie til at have i dejen
  • Olivenolie/hvidløgsolie til at smøre dejen med

Sådan gør du

Gær, salt, olie og honning røres godt ud i lidt af vandet, og resten af vandet tilsættes.

Herefter tilsættes mel lidt af gangen (først alt durum).

Efter dejen er æltet sammen, skal den hæve i en skål i ca. 2 timer – hæld olivenolien over den, så den er smurt ind i olien. Den skal stå og hæve overdækket i køleskab

Dejen slås ud og hæver videre i 15 minutter.

Den kan også hæve natten over (eller kun en time, men så bør der bruges 20 g gær i stedet).

Med denne mængde kan du bage to til tre tærteforme med foccacia. Når du preser dejen ud i fadet, skal den ca. være 2 cm tyk.

Når dejen er fordelt i det smurte fad, skal du trykke nogle huller i dejen med tommelfingeren, og derefter smører du olie på hele overfladen, drysser med lidt groft salt og strør rosmarin over.

Bages ca. 18-20 minutter på 200 grader.

Så er din focaccia klar!

Se flere opskrifter på italiensk mad her.

Frisk rosmarin

Focaccia

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.