Søg
Close this search box.

Vegansk koldskål

Du kender følelsen af sommer. Frihed, varmen, fri, ture til stranden, duften af friskklippet græs, en god bog… men der mangler noget. Koldskål! Det hører sig til, når det er sommer. Og du kan sagtens lave den helt vegansk.
Vegansk koldskål

Ingredienser

  • 1 liter sukkerfri havremælk
  • 4 lime – pressede (eller 1 1/2 citron til nød)
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1/2 spsk. vaniljesukker
  • Kammerjunkere (tilbehør)
  • Jordbær (tilbehør)

Sådan gør du

Tag en skål og hæld havremælken i.

Fjern kerner fra citrusfrugterne.

Pres derefter al saft ud af limen (eller citronerne) og anvend gerne kødet.

Tilsæt vanilje og rørsukker og rør det godt rundt. Helst med et piskeris, men en håndmixer er også ok.

Denne blanding gør koldskålen tykkere og mere fyldig både i smag og konsistens, og intet menneske ville kunne smage forskel på om denne mælk er fra en ko eller en bønne.

Nu kan du nyde din koldskål.

Tip: Grov-smuldr kammerjunkerne i mælken, der helst skal være så kold som mulig. Du kan også servere koldskålen med friske bær. Jordbær er et oplagt valg og smager så meget af sommer. Men hvad med at prøve med hindbær eller blåbær? Saftige honningmelonstykker er også rigtig lækkert.

Se andre opskrifter på søde sager her.

Vegansk koldskål

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.