Ingredienser

  • 6 dl ris (brug grødris)
  • 12 dl vand
  • 5 spsk. riseddike
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • Nori-tang (ca. 8 plader)
  • Fyld efter eget ønske: for eksempel avocado, finthakket rød chili, ristet sesam, strimler av gulerod, grøn salat, asparges, agurk, hakkede cashewnødder, hakkede peanuts, marineret tofu og forårsløg
  • Sojasovs
  • Wasabi

Sushi – den klassiske og delikate japanske ret er både billig og enkel at lave selv. Når du først har lært de grundlæggende principper, tager det ikke så lang tid at tilberede disse maki-ruller.

Man kan købe dyr sushiris mange steder, men det er der ingen grund til. Grødris er korte ris, og de er helt perfekte som sushiris.

Glæd dig til at lave din egen sushi!

Sådan gør du

Skyl risene godt i en si. Når vandet løber klart og gennemsigtigt igennem, er de skyllet nok.

Kogning av ris
Hæld dem op i en gryde sammen med vandet og kog dem i 10 minutter under låg. Det kan være en god idé at lade vandet varme op til kogepunktet uden låg og rører lidt rundt undervejs, for så at lægge låget på og skrue helt ned på ca. 15 % varme (på de fleste elektriske kogeplader svarer dette til 2), hvorefter de koger i 10 minutter. Herefter skal de stå og trække under låg i yderligere 10 minutter.

Marinade
Mens risene koger skal du lave din marianade, som skal blandes i risene, når de er færdige. Marinaden laver du av en blanding av riseddike, sukker og salt. Ingredienserne varmes op i en lille kasserolle på lidt over middel varme. Rør rundt indtil salt og sukker er opløst. Marinaden køler af, mens risene trækker de sidste ti minutter under løg. Herefter blandes den sammen med risene.

Risene skal ikke være alt for varme, når du skal lave dine maki-ruller.

Sådan laver du maki-ruller

Læg en plade med nori-tang på bordet med den blanke side nedad. Du kan også lægge tangen på en bambusmåtte, da dette kan være lidt lettere, når du skal rulle tang med ris og fyld.

Fordel et jævnt lag med ris på lidt under halvdelen af nori-tangen. Risene klistrer meget, og det kan være lettere, hvis du fugter fingrene med lidt vand.

Læg det ønskede fyld på midten af risene og rul herefter tangen indover. Lad rullen ligge og hvile med lukningen nederst, før du skær dine maki-ruller (ca. 1 cm tykke) med en skarp kniv. Sådan fortsætter du til alle rullerne er lavet, og så skærer du dem op bagefter.

Sushi - sådan gør du

 

Tip: De færdige maki-ruller serveres med en lille skål sojasovs til hver. Wasabi skal ikke blandes med sojasovsen, men i stedet tager du en lille smule af den og lægger det på maki-rullen, som så dyppes forsigtigt i sojasovs. Nyd din sushi!

Del gerne!

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email

Nyeste opskrifter

Bulgurkefte med aubergine og feta

Kefte med bulgur, aubergine og feta

Kefte findes i mange varianter i hele Mellemøsten og Nordafrika. De mest almindelige er lavet af kød, men det findes også mange vegetariske varianter. Disse har en dejlig smag af krydderier og urter, som komplimenteres af salt, feta og sprødstegt bulgur.

Børek med spinat og persille

Børek med persille og feta

Børek får du i mange forskellige varianter. Denne her er en lækkerbisken med smag af den salte feta sammen med persille og den tynde filodej, som er sprød udvendig og blød indvendig.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.