Søg
Close this search box.

Squashkage

Super enkel squashkage, meget saftig og særdeles børnevenlig. Den bliver et sikkert hit, og så er den grønne farve fra squashen flot og fristende. Den er saftig og holder sig frisk i flere dage.
Squashkage

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2,5 dl sukker
  • 3 spsk. olie
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 hel revet squash (skal svare til ca. 4 dl)
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1 dl hakkede valnødder

Sådan gør du

Æg og sukker piskes godt sammen.

Tilsæt herefter olie, mel, bagepulver og krydderier.

Dernæst tilsættes squash og nødder.

Hæld dejen i en form på ca. 20×30 cm.

Du bager din squashkage på 175 grader i 25 minutter (tjek med en kniv i midten for en sikkerheds skyld).

Se flere opskrifter på søde sager her.

Fun fact: Vidste du, at squash egentlig er en frugt? Den er faktisk et bær. Det lyder helt skørt, men det passer faktisk.

Om denn frugt står der i Den Store Danske:

“Squash er umodne frugter af mandelgræskar (Cucurbita pepo), der er hjemmehørende i Sydamerika og dyrkes i mange sorter i store dele af verden. Kun sorter med blød skal bruges til squash. Frugten, der er et bær, er som regel let bøjet, kølleformet og mørkegrøn eller gul; modne frugter af mandelgræskar er runde og let flade.”

Squashkage

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.