Søg
Close this search box.

Lun rosenkålssalat

Lun rosenkålssalat passer rigtig godt til kålsæsonens koldere dage. De små kålhoveder er fulde af næring, og så smager de himmelsk, når de steges på panden.
Lun rosenkålssalat

Ingredienser

  • 600 gr rosenkål
  • 1 rødt æble
  • 1 grønt æble
  • 3 spsk. mandler
  • Syltede rødløg (kan udelades)
  • 1 appelsin, saften
  • 1 stjerneanis
  • 3 hele kardemommefrø
  • 2 spsk. honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Press appelsinen og hæld saften i en lille gryde sammen med hel kardemomme, stjerneanis og honning.

Kog blandingen let op og lad den småkoge i ti minutter.

Rens rosenkålen mens appelsinsaften koger. Skær stilken af og fjern de eventuelt blade, som ikke er så fine. Skær rosenkålen midt over i to.

Tag en stegepande med lidt olie eller smør og sæt den på medium varme.

Læg de halve rosenkål i panden med den falde side ned. Sørg for at der ikke er for mange af gangen i panden. Steg dem hellere af flere omgange.

Vend rosenkålen, når den har fået en gyldenbrun farve og steg den videre på den anden side. De skal steges i ca. 10 minutter i alt. Tilsæt eventuelt lidt mere olje undervejs, hvis panden bliver tør.

Tilsæt salt og peber.

Skyl æblerne og skær dem i små tern på ca. 1×1 cm.

Hak mandlerne.

Lun rosenkålssalat klar til servering

Når rosenkålen har fået farve på begge sider tilsættes appelsinsaften (uden stjerneanis og kardemommefrø), og alt blandes godt. Tilsett æblestykkerne og lad alt stege i ett-to minutter sammen.

Hæld hele blandingen i en serveringsskål, drys hakkede mandler over og pynt med syltede rødløg.

Lun rosenkålssalat

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.