Søg
Close this search box.

Ajo blanco med ovnbagte gulerødder

Ajo blanco er egentlig en kold spansk sommersuppe, men kan også laves i denne variant, som minder mere om en dip eller en form for syrlig hummus baseret på brød og nødder. Hvidløgssmagen og konsistensen passer fantastisk godt sammen med ovnbagte gulerødder. Og så er det nemt at lave.
Ajo blanco

Ingredienser

  • Et bundt friske gulerødder med top
  • 1 tsk. røget paprika-krydderi
  • 75 g hvidt brød uden skorpe
  • 110 g cashewnødder eller mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 40 ml sherry-eddike (hvidvinseddike kan bruges i stedet)
  • 125 ml. olivenolje
  • 2 tsk. honning
  • 1 tsk. fint salt

Sådan gør du

Når du skal lave din ajo blanco, skal du starte med at skære det lyse brød i skiver og lægge det i blød. Læg det i en skål og hæld vand over, til det dækker brødet. Lad det trække i 20 minutter og hæld så vandet fra.

Nu skal du blende brødet sammen med nødderne, hvidløg, eddike, olivenolje, honning og salt.

Når det hele er blendet godt sammen, lader du det hvile i mindst en halv time, for at smagen af hvidløg skal komme ordentlig frem.

Ajo blanco med ovnbagte gulerødder

Imens kan du lave gulerødderne i ovnen.

Skyl eller skrub gulerødderne og tag toppen af. Det er vigtigt, du ikke skræller dem.

Læg dem i et ildfast fad og dryp lidt olivenolje over.

Drys salt, peber og røget paprika over.

Bag dem i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter afhængig af, hvor store de er. Du kan godt lade dem bage, indtil de får nogen mørke pletter.

Servér din ajo blanco i en dyb tallerken og læg gulerødder på toppen.

Tip: Skær nogen både af rødløg og bag disse sammen med gulerødderne. Læg dem på toppen sammen med gulerødderne, når du serverer din ajo blanco.

Ajo blanco

Ajo blanco

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.