Fastelavnsboller

Der findes mange forskellige slags fastelavnsboller, og denne lukkede veganske variant gemmer på en lækker vanillecreme. Skal du gøre lidt ekstra ud af fastelavnsfejringen, så er disse fastelavnsboller en sikker vinder.
Fastelavnsboller

Ingredienser

Boller:

  • 200 g smør (skåret i terninger)
  • 450 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl havremælk
  • 25 g gær

Vanillecreme:

  • 2 spsk. sukker
  • 3 tsk. Maizena
  • 3 dl. havremælk
  • 1 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

Hæld mel og kardemomme i en bageskål. Smøret smuldres ind i melet.

Varm havremælken op til ca. 37 grader og rør sukker og gær ud i det.

Hæld mælkeblandingen over i mel- og smørblandingen og rør det sammen. Når du ikke kan røre det mere, skal du ælte dejen med hænderne. Dejen skal være fedtet og glat. Hvis den er for våd, kan du tilsætte lidt ekstra mel, men husk, at dejen skal være fugtig.

Dejen skal hæve i 30 minutter.

SÅDAN LAVER DU VANILLECREMEN

Hæld sukker, vanillesukker, havremælk og Maizena i en lille gryde og kog det op under omrøring, indtil cremen samler sig og bliver tyk. Tag den af varmen og køl den lidt af.

SÅDAN FYLDER DU BOLLERNE

Rul dejen ud på bordet og skær den i firkanter på ca. 10x10cm.

Fastelavnsboller

 

Læg en skefuld creme på hver firkant og fold forsigtigt hjørner og kanter ind til en samling på midten.

Læg hver bolle med samlingen nedad på en plade med bagepapir.

Bollerne bages i 15-17 minutter på 200 grader midt i ovnen.

Forslag til servering: Lav en lækker glasur af flormelis og kakaopulver. Fordel glasuren på toppen af hver bolle og drys lidt tørrede hindbær over. Bollerne skal køle af på en rist, før glasuren smøres på.

Fastelavnsboller

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.