Salater til sommeren

Det enkle kan ofte være noget af det bedste. Som i dette tilfældet hvor en middag til fire personer er tilberedt på lidt over en halv time med lækre, friske og smagfulde råvare.

Fuldkornspasta vendt i en hjemmelavet pesto lavet på frisk basilikum, god permesanost, olivenolie, ristede solsikkekerner, et fed presset hvidløg og lidt salt.

Avocado skåret i skiver, drysset med citronpeber og serveret med lidt frisk koriander.

Salaten lavede jeg af en blanding med tre forskellige salater: Vårsalat (Valerianella, feldsalat), bladbede og rød batavia. Deri blandede jeg fetaost, en olie med diverse krydderier, tynde skiver champignon, og til sidst dryssede jeg nogle ristede solsikkekerner over.

I tillæg serverede jeg søde cherrytomater samt friske og næringsholdige lucernespirer til. Disse spirer er utrolig rige på virkelig mange forskellige vitaminer og mineraler (Vitaminer: A, B1, B2, B3, B5, B9, C, K. Mineraler: Kalium, Jern, Kalcium, Kobber, Magnesium, Zink, Fosfor, Mangan. Protein: 4%).

God sommer!

Fotogtaf, journalist og digital redaktør.