Hummus

Hummus er lækkert i sandwicher eller som pålæg. Du kan også servere hummus som en enkelt ret sammen med arabisk brød. Dryp gerne lidt olivenolie over og drys med røget, stødt paprika. Vidste du forresten at ordet “hummus” er det arabiske ord for kikærter?
Hummus

Ingredienser

  • 250 g kikærter (sat i blød og kogt* eller fra dåse)
  • Saft fra en halv lime
  • 3 fed hvidløg (presset)
  • Lidt hakket rød chili
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • 1 stor spsk. tahin (sesamsmør)
  • 1 tsk. fint salt

Sådan gør du

Hæld kikærterne i en skål og bland alle ingredienser sammen. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de skylles godt før brug.

Brug en stavblender til at blende alt sammen.

Mærk efter om hummusen bliver før tør, tilsæt da ekstra olivenolie. Personligt kan jeg bedst lide, at den er cremet og let.

Serveringsforslag: Hummus er lækkert i sandwicher eller som pålæg. Du kan også servere hummus som en enkelt ret sammen med arabisk brød. Dryp gerne lidt olivenolie over og drys med røget, stødt paprika.

Hvis du bruger tørrede kikærter til hummus

*Dette gælder KUN hvis du bruger tørrede kikærter.

Gør følgende:

Lad kikærterne stå i en skål vand natten over (mindst 10-12 timer).

Der skal være rigeligt med vand, da de suger rigtig meget.

Hæld derefter vandet fra og kog dem i 1 time i let saltet vand.

Herefter skyller du kikærterne, og så er de klar til brug.

Hummus

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.