Rødbedebøf

Rødbedebøf – vegetarens røde bøf. Rødbedebøffen er en saftig og smagfuld vegetarbøf, som passer til rigtig meget tilbehør. Den gør sig godt i en klassisk burger eller til sprøde kartoffelbåde med en lækker hvidløgsmayonnaise. Eller hvad med at lave en god couscous eller en tabboulleh til bøffen?
Rødbedebøf

Ingredienser

  • 3-4 store rødbeder
  • 1-2 dl havregryn
  • 1-2 tsk. kartoffelmel (kan udelades og erstattes af lidt ekstra havregryn)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 fintrevet løg
  • 2 spsk. mild paprika
  • 1. tsk. chilipulver
  • 1 spsk. stødt koriander
  • Salt og peber

Sådan gør du

Rødbederne skrælles og rives groft på et rivejern.

Herefter tilsættes det revne løg og hvidløg, krydderier, havregryn og mel. Ingredienserne røres sammen med en håndmikser.

Det er vanskeligt at sige, hvor meget havregryn, der præcis skal anvendes. Tilsæt den nødvendige mængde, indtil du kan mærke, at farsen bliver klistret og hænger godt sammen. Havregrynene trækker ikke så meget væde med det samme, så rør det godt sammen og mærk efter undervejs.

Tilsæt evt. lidt mere krydderi efter eget valg.

Lad farsen hvile en ½ – 1 time.

Form bøfferne med en spiseske, gør dem lidt flade og steg dem ved jævn varme i rigeligt med smør eller olie.

Glæd dig til en suveræn rødbedebøf!

Tip: Du kan prøve dig frem med andre krydderier. For eksempel passer røget paprika særdeles godt, fordi det giver en grillet smag.

Rødbedebøf

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.