Sushi

Sushi – den klassiske og delikate japanske ret er både billig og enkel at lave selv. Når du først har lært de grundlæggende principper, tager det ikke så lang tid at tilberede disse maki-ruller. Man kan købe dyr sushiris mange steder, men det er der ingen grund til. Grødris er korte ris, og de er helt perfekte som sushiris. Glæd dig til at lave din egen sushi!
Sushi

Ingredienser

  • 500 g sushi-ris
  • 700 ml koldt vand
  • 5 spsk. ris-eddike
  • 1 tsk. salt
  • Nori-tang (ca. 8 plader)
  • Fyld efter eget ønske: for eksempel avocado, finthakket rød chili, ristet sesam, strimler av gulerod, grøn salat, asparges, agurk, hakkede cashewnødder, hakkede peanuts, marineret tofu og forårsløg
  • Sojasovs
  • Wasabi

Sådan gør du

Skyl risene godt i en si. Når vandet løber klart og gennemsigtigt igennem, er de skyllet nok.

Kogning av ris
Hæld dem op i en gryde sammen med vandet og kog dem i 10 minutter under låg. Det kan være en god idé at lade vandet varme op til kogepunktet uden låg og rører lidt rundt undervejs, for så at lægge låget på og skrue helt ned på ca. 15 % varme (på de fleste elektriske kogeplader svarer dette til 2), hvorefter de koger i 10 minutter (OBS! løft ikke låget under kogning). Herefter skal de stå og trække under låg i yderligere 10-15 minutter.

Marinade
Mens risene koger skal du lave din marianade, som skal blandes i risene, når de er færdige. Marinaden laver du av en blanding av ris-eddike og salt. Ingredienserne varmes op i en lille kasserolle på lidt over middel varme. Rør rundt indtil saltet er opløst. Marinaden køler af, mens risene trækker de sidste ti minutter under løg. Herefter blandes den sammen med risene.

Risene skal ikke være alt for varme, når du skal lave dine maki-ruller.

Sådan laver du maki-ruller

Læg en plade med nori-tang på bordet med den blanke side nedad. Du kan også lægge tangen på en bambusmåtte, da dette kan være lidt lettere, når du skal rulle tang med ris og fyld.

Fordel et jævnt lag med ris på lidt under halvdelen af nori-tangen. Risene klistrer meget, og det kan være lettere, hvis du fugter fingrene med lidt vand.

Læg det ønskede fyld på midten af risene og rul herefter tangen indover. Lad rullen ligge og hvile med lukningen nederst, før du skær dine maki-ruller (ca. 1 cm tykke) med en skarp kniv. Sådan fortsætter du til alle rullerne er lavet, og så skærer du dem op bagefter.

Sushi - sådan gør du

 

Tip: De færdige maki-ruller serveres med en lille skål sojasovs til hver. Wasabi skal ikke blandes med sojasovsen, men i stedet tager du en lille smule af den og lægger det på maki-rullen, som så dyppes forsigtigt i sojasovs. Nyd din sushi!

Sushi

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.