Risotto med citronmelisse og strimler af squash

Risotto er en smagfuld italiensk ret, som kan serveres i mange udgaver. Denne variant laves med frisk smag fra citronmellisse, hvidløg og squash og med ristede mandler og revet parmesan over, giver det en smagsoplevelse med mange nuancer.
Risotto

Ingredienser

  • 4 dl risottoris (grødris kan også bruges)
  • 5 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 1,9 liter vand (kogt op med 2 tsk. salt og en håndfuld blade fra citronmellisse)
  • 2 fed hvidløg (hakket fint)
  • 1 dl mandler (hakket groft og ristet på panden)
  • Revet skal fra en squash (lange tynde strimler)
  • 0,5 – 1 dl revet parmesanost

Sådan gør du

Først koger du vandet op med salt og citronmellisse. Vandet skal herefter bruges til at koges sammen med risene lidt af gangen.

Hæld olivenolien i en gryde og vend risene heri ved lav varme (ca. 25-30 % varme) i et minuts tid.

Tilsæt nu noget af citronmelissevandet så det dækker risene. Du skal røre rundt hele tiden. Du kan sætte varmen lidt op, så det begynder at koge lidt.

Gentag denne proces med at tilføje vand til risene lidt af gangen, mens de suger vandet til sig. Det tager ca. en halv time, før risene har suget nok, og alt vandet er brugt op. Smag efter for at sikre dig, at risene er bløde nok.

Herefter tilsættes smør og revet parmesanost, som blandes godt ind i risene. Smag evt. efter med lidt salt.

Læg låg på gryden og tag den af varmen. Lad den stå og hvile ca. ti minutter.

Imens kan du rive skrællen af squashen i lange strimler, som svitses på panden i olivenolie og hvidløg i et par minutter.

Når squashstrimlerne er færdige kan du bruge samme pande til at riste mandlerne. Så får mandlerne lidt smag fra hvidløget.

Servér din risotto med squashstrimler og ristede mandler og evt. lidt revet parmesanost.

Risotto

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.