Ramen – japansk suppe

Denne suppe er en variant af den traditionelle japanske ramen-suppe. Ramen er en ret med nudler lavet af hvede. Ramen laves som udgangspunkt i fire varianter: shio (salt), tonkotsu (svinekød), miso og så denne opskrift som kaldes shoyu (soyasauce), hvortil man som regel serverer “krøllede” nudler. Shoyu-ramen har en syrlig og salt smag og baseres på en grøntsagsbouillon tilsat soyasauce.
Japansk ramen-suppe

Ingredienser

  • 1 spsk. sesamolie
  • 12 dl grøntsagsbouillon
  • 3 fed hvidløg (hakket fint)
  • 4 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. kinesisk 5-krydderiblanding*
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. chilipulver
  • 3 tsk. revet frisk ingefær
  • 4 forårsløg (den hvide del hakkes fint, mens den grønne del skæres i lidt længre strimler)
  • 2-3 spsk. ristede sesamfrø
  • 150 g fuldkornsnudler

Sådan gør du

Varm hvidløg og den finthakkede hvide del af forårsløgene i olien. Tilsæt herefter soyasauce, Worcestershire sauce, kinesisk 5-krydderiblanding, sukker, chilipulver og ingefær og svits ingredienserne ved lidt over medium varme et par minutter.

Herefter tilsætter du grøntsagsbouilon og koger det op.

Tilsæt nudlerne og lad dem koge i ca. 4 minutter.

Tag gryden af varmen.

Suppen er klar og kan for eksempel serveres med stykker av (ovo-) vegetarisk kylling stegt på panden i olie med lidt salt, chipotle-chili og lidt soyasauce.

Drys strimler af den grønne del af forårsløg over suppen samt et par teskefulde ristede sesamfrø.

Serveringstips: Du kan også bruge bønnespirer eller babyspinat i suppen, og nogen serverer også denne traditionelle japanske suppe med et halvt kogt æg i.

 

*Du kan lave denne blanding selv: 2 spsk. hel peber, 3 stk. stjerneanis, 2 tsk. fennikelfrø, 3 stk. hele nelliker, 1 spsk. stødt kanel – rist alle ingredienser bortset fra kanel på panden, indtil de afgiver duft, tag dem af varmen og bland med kanel og knus herefter alle ingredienser i en morter eller i en foodprocessor.

Japansk ramen-suppe

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.