Søg
Close this search box.

Kødfri dag

Du er kommet til det rette sted, hvis du vil prøve dig frem med en kødfri dag og finde inspiration til vegetariske opskrifter, der både mætter, får tænderne til at løbe i vand, og som er nemme at lave.
Vegansk burger er et godt alternativ til en kødfri dag

Kødfri dag

Du er kommet til det rette sted, hvis du vil prøve dig frem med en kødfri dag og finde inspiration til vegetariske opskrifter, der både mætter, får tænderne til at løbe i vand, og som er nemme at lave.
Vegansk burger er et godt alternativ til en kødfri dag

Kig dig omkring i vores samling af vegetaropskrifter her.

I tillæg har vi tre gode råd, som kan gøre en kødfri dag både fristende og sjov.

1. Planlæg en måned frem i tid

For at undgå at stå med spørgsmålet “Hva skal jeg finde på?” dagen før eller samme dag, så gør dig selv den tjeneste at forberede en ugentlig kødfri dag en hel måned frem i tid. Det gør alting meget letter, og så kan du også handle ind i god tid. Vælg for eksempel sidste søndag i måneden som din planlægningsdag. Lav en god kop te eller kaffe og lyt til en podcast eller noget god musik, mens du planlægger.

2. Lav mad du kender

Det kan være en rigtig god idé at starte med mad, du allerede kender i forvejen. Vegetarisk mad behøver ikke være meget anderledes, og du har ikke brug for erstatningsprodukter eller kedelige sojabøffer. Prøv for eksempel disse 5 opskrifter:

  1. Vegansk rødbede-burger
  2. Ægte italiensk pizza
  3. Pasta med hjemmelavet pesto
  4. Mexicansk bønnesuppe som virkelig mætter
  5. Falafel

3. Kødfri dag – for dig og klimaet

Vi ved, at mindre kød og mere plantebaseret kost er godt for at forhindre en række kræftsygdomme, og i tillæg kræver kødproduktionen ufattelig store mængder ressourcer. Der bliver fældes regnskov for at dyrke soja til dyrefoder, og der bruges store mængder vand til kødproduktionen. I tillæg udledes der masser af CO2. Ifølge DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet udledes følgende mængder:

  • Lammekød: 21,4 kilo CO2 per kilo.
  • Oksekød: 13,9 kilo CO2 per kilo.
  • Svinekød: 4,6 kilo CO2 per kilo.
  • Hel kylling, frossen: 3,7 kilo CO2 per kilo.
  • Hel kylling, fersk: 3,2 kilo CO2 per kilo.

En kødfri dag er altså godt for både dig og klimaet.

Vegansk burger med hjemmelavet fries. God til en kødfri dag.
Vegansk burger med hjemmelavet fries. Foto: Nikolaj Blegvad

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.