Sådan laver du den bedste pizza!

Hjemmelavet pizza er så utrolig godt! Og faktisk er det ikke svært at lave dem lige så gode som hos pizzariaet. En god dej og høj varme er alt der skal til for at lave den bedste pizza!

Ingredienser (pizzabund)

  • 5 dl lunkent vand (ca. 37 grader)
  • 1 spsk. salt
  • 12,5 g gær
  • 1 tsk. honning
  • 100 g durum-mel (semola)
  • Ca. 800 g italiensk hvedemel (tipo 00)
  • Ca. 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan laver du pizzabunden:

Gær, salt, citronsaft og honning røres godt ud i lidt af vandet, og resten af vandet tilsættes sammen med olivenolie.

Herefter tilsættes mel lidt af gangen (først alt durum).

Brug GOD tid til at ælte og alle dine kræfter. Det er utrolig vigtigt, at dejen bliver æltet nok, så den trækker glutenstrenge og bliver elastisk. Jeg plejer at ælte i ca. 10 minutter med hænderne.

Efter dejen er æltet sammen, skal den hæve tildækket i en skål i ca. 2 timer. Hæld olivenolien over den, så den er smurt ind i olien.

Den kan også hæve natten over i køleskabet.

Brug durum-mel til at rulle bunden ud på.

Der er dej til ca. 4-5 pizzaer (ca. 30 cm i diameter)

Ingredienser (tomatsauce)

  • En dåse hakkede tomater af god kvalitet
  • 1 fed hvidløg (presset)

Tomatsaucen kan laves på mange måder. Nogen gange helt fra bunden med friske tomater som koges, men jeg kan også godt lide den helt enkle og smagfulde variant, hvor man blender en dåse hakkede tomater med et fed hvidløg. That’s it. Ikke noget hokuspokus. På denne måde får du en fin sauce, som kan smøres helt tyndt ud over bunden. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvilken kvalitet de hakkede tomater har, og i dette tilfælde betaler jeg gerne ekstra for en af de rigtig gode italienske dåser med tomat.

Høj varme og god ost!

Når jeg bager pizzaen skruer jeg varmen helt op til 250 grader varmluft. Så bliver ovnen ca. 270 grader. Hvis du kan skrue varmen endnu mere op, skal du endelig gøre det, for jo varmere jo bedre!

Jeg bruger en stenplade, som jeg ligger på en rist på nederste rille i ovenen og lader den varme med op, og så har jeg en træspatel på ca. 30×30 cm, som jeg bruger til at få piazzen ind i oven med. Du kan også bruge en bradepande, som du vender på hovedet på nederste rille og en anden plade med bagepapir, som du bruger til at få pizzaen over på den varme plade med.

Idéen er, at pizaen skal få et “varmechok” med det samme, den kommer ind i ovnen. På denne måde kan du få en god sprød bund.

Som ost bruger jeg enten frisk mozzarella eller revet flødeharvarti. Når pizzen kommer ud af ovnen, drysser jeg tørret oregano på.

Se opskrift på hjemmelavet tomatsauce og forslag til, hvad du kan have på pizzen her.

Del gerne med en ven!

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Se også

Risotto med citronmelisse og strimler af squash

Risotto er en smagfuld italiensk ret, som kan serveres i mange udgaver. Denne variant laves med frisk smag fra citronmellisse, hvidløg og squash og med ristede mandler og revet parmesan over, giver det en smagsoplevelse med mange nuancer.