Søg
Close this search box.

Italiensk vegetarmad: Polpette di ricotta e spinaci

Polpette er en sand lille lækkerbisken fra Italien. Disse små spinatkugler er en delikatesse, som kan bruges sammen med mange forskellige retter, og så er de både lette at tilberede, utrolig smagfulde og mættende. Fantastisk lækker italiensk vegetarmad. Første gang jeg smagte denne ret var hos en god italiensk ven, der serverede disse polpette til en større sammenkost. Vi var ikke kun vegetarer, men jeg skal lige love for, at samtlige gæster lod sig friste i buffeten af den indbydende italienske vegetarmad. Og de var virkelig gode! Jeg kan næsten garanterer dig, at du ikke går galt i byen, hvis du laver disse, næste gang du skal have gæster til middag.

Ingredienser

  • 500 g frisk spinat
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g ricotta
  • 2 dl revet frisk parmesanost (mikrobiel osteenzym eller evt. Thise Thybo-ost i stedet)
  • 1 dl rasp (til “farsen”)
  • 1 dl rasp (til at vende spinatkuglerne i)
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Først skyller du spinaten, fjerner de værste stilke og hakker den groft.

Varm olien på ca. 75% varme i en stor stegepande og tilsæt spinaten og et helt fed hvidløg (uden skal). Brug en træske til at vende spinaten løbende, mens den steger.

Når spinaten er “smeltet”, fjerner du hvidløget og hælder eventuelt vand fra.

Bland spinaten med ricotta, parmesan, rasp og lidt salt og peber i en skål. Det skal røres godt sammen, så det bliver en fyldig og sammenhængende masse.

Nu skal du forme dine polpette

Form ca. 24 kugler med en diameter på ca. 3,5 cm.

Pisk ægget i en skål og hæld raspen ud på en lille tallerken.

Dyp hver spinatkugle i det piskede æg og vend dem i raspen, før du lægger dem over på en bageplade med bagepapir.

De skal bages i 20 minutter på 200 grader midt i ovnen.

De er bedst, når de er varme, men også gode på madpakken dagen efter.

Polpette - italiensk vegetarmad

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.