Falafel

Intet slår en god falafel. Det er i hvert fald uden tvivl en af mine favoritter. Her serveret med en frisk salat, pitabrød og en let yoghurtdressing rørt sammen med hvidløg, lidt stærk karry og drysset med finthakket rød chili.

Ingredienser

 • 400 g kikærter
 • 2 skalotteløg (eller 1 almindeligt løg)
 • 4 fed hvidløg, pressede
 • 1 dl frisk persille, finthakket
 • 1 spsk. koriander
 • 1 spsk. spidskommen
 • 1 spsk. stærk karry
 • 4 spsk. sesamfrø (kan udelades)
 • 5 spsk. olivenolie
 • 5 spsk. hvedemel
 • Salt og peber
 • Olie til dybstegning (for eksempel majsolie)

Kikærterne sættes i blød i 12-15 timer i 1,5 liter vand. Du kan med fordel sætte dem i blød aftenen før, så er de klar til aftensmaden dagen efter. Hæld vandet fra og skyl kikærterne godt efter de har trukket.

Alle ingredienserne hakkes grundigt i en foodprocessor (et godt tip er at kikærterne lægges øverst, når du skal putte ingredienserne i maskinen). Du kan også bruges en kraftig stavblender. Sørg for at det bliver en jævn masse.

Hvis den er for tør, kan du prøve dig frem med lidt ekstra vand og olie, men vær forsigtig og tag kun lidt af gangen.

Lad “farsen” hvile en times tid. Jo længere den får lov til at hvile, jo kraftigere bliver smagen.

Brug en teske til at forme falaflerne og læg dem forsigtigt ned i den varme olie. Sørg for at olien er ca. 2 cm dyb. Hold godt øje med falaflerne, når de steger i olien og vend dem forsigtigt. Du kan evt. stege én falafel først, så du ser om olien er varm nok. Prøv dig frem i forhold til hvor længe den skal stege.

Tip til servering: Falafel er utrolig godt i pitabrød eller i arabisk brød (også kaldet dürumrulle) med lækker frisk salat og forskellige grøntsager. Falafler er også gode dagen efter.

Del gerne med en ven!

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Se også

Veganske taco-wraps

Denne traditionelle mexicanske ret er lavet med sorte bønner, kikærter, guacamole, frisk salat, hakkede grønne oliven, tomater, finthakkede agurkestykker og en chipotle-rødbededressing, som giver et ekstra pift til retten.

Koftas med sorte bønner

Dette er en krydret smagsbombe af en vegansk kofta. Selv om det er en relativ mangfoldig sammensætning af krydderier, er det på ingen måder en hverken vanskelig eller tidskrævende indsats, der skal til for

Linse-, gulerød- og kikærtesuppe

Denne lækre, cremede og fyldige suppe har både gulerodens sødme og fyldige smag fra både kokosmælk, ingefær, hvidløg og masala. Og så mætter den urtrolig godt. Ingredienser (4 personer) 2 dl røde linser (skyllet