Søg
Close this search box.

Grønt Grundkøkken

Der findes rigtig mange gode kogebøger sprængfyldt med farvestrålende vegetaropskrifter. Og så er der ovenikøbet lige udkommet en fra Politikens Forlag, som i den grad hæver niveauet. Også for dig der allerede har mange års erfaring som vegetar og har flere hyldemeter med grønne kogebøger.

Grønt Grundkøkken

Der findes rigtig mange gode kogebøger sprængfyldt med farvestrålende vegetaropskrifter. Og så er der ovenikøbet lige udkommet en fra Politikens Forlag, som i den grad hæver niveauet. Også for dig der allerede har mange års erfaring som vegetar og har flere hyldemeter med grønne kogebøger.

Der findes rigtig mange gode kogebøger sprængfyldt med farvestrålende vegetaropskrifter. Og så er der ovenikøbet lige udkommet en fra Politikens Forlag, som i den grad hæver niveauet. Også for dig der allerede har mange års erfaring som vegetar og har flere hyldemeter med grønne kogebøger.

Vi elsker alt det grønne
Således står der skrevet i begyndelse af denne nye bog af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg. Et væld af indbydende fotografier taget af Christian Stæhr fortæller også om denne kærlighed til det grønne, som præsenteres i et af de mest omfangsrige og inspirerende vegetariske værker, der længe er set.

Vores idé med bogen er at få flere mennesker til at elske det grønne køkken, lige så meget som vi selv gør i vores dagligdag. At spise grønt giver vigtig energi til selve livet, kroppen og den måde man tænker på.
– Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg i bogens indledning

En moderne grundbog
Og man er ikke i tvivl om, at de to forfattere virkelig er dedikerede i deres store og grundige arbejde med bogen Grønt Grundkøkken, som er mere end bare en ny vegetarkogebog, men en solid og moderne grundbog, der tager lige udgangspunkt i både dansk mad og verdensmad.

Mere end bare tofu og bønner
Man finder også opskrifter med tofu, bønner og linser, som stort set alle andre vegetariske kogebøger baserer store dele af sine opskrifter på, men i denne bog har Kirk og Maarbjerg valgt at fokusere på kål og nordiske rødder, der bestemt ikke gør kogekunsten mindre interessant.

Spiselige blomster og ukrudt
Med sine mere end fire hundrede sider inviterer Grønt Grundkøkken læseren ind i et univers, der i tillæg til opskrifterne også rummer et næsten hundrede siders langt leksikon, hvor du kan lære alt om krydderurter, bladgrønt, ukrudt, chili, græskar, bælgfrugter, spiselige blomster og meget mere. Dette leksikon er i sig selv et værk. Og selv om man har været vegetar længe, er denne leksikale del afgjort et sted at blive klogere på de mange grønne ingredienser.


Sådan gør du

Blandt bogens 230 appetitvækkende opskrifter, finder du flere steder en hel side med en sådan-gør-du-guide. For eksempel kan du lære, hvordan du får de mange saftige kerner ud af skallen på et granatæble, og hvordan du gør en artiskok i stand. Eller hvis du vil lære, hvordan du skære appelsiner ud i fileter, eller hvordan du bælger hestebønner, så er der god hjælp at hente her.

Parykblækhat og nøddebøffer
Om du har lyst til at sætte tænderne i en nøddebøf, lade squashsuppen smelte på tungen, dyppe dine pommes dauphine i tatarsauce, riste kikærterne eller lære mere om parykblækhatte og andre svampe, så kan du virkelig gå på grøn jagt med denne fantastiske kogebog ved hånden. Den er så omfattende og kundskabsrig i sin helhed, at den anbefales som både grundbog, opslagsværk og inspiration til alle anledninger. Grønt Grundkøkken vil uden tvivl indtage sin plads som på hylderne hos både vegetarer og andre, der har brug for nye idéer til tilbehøret. Også selv om omslaget på bogen ikke nødvendigvis er det mest interessante, og at listen med ingredienser til hver enkelt opskrift ikke ligefrem er overskuelig, så får denne bog de varmeste anbefalinger herfra.

Grønt Grundkøkken, Politikens Forlag, 434 sider, skrevet af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, foto af Christian Stæhr
Forlagets hjemmeside

Om forfatterne
Nikolaj Kirk: Stjernekok, gastronomisk rådgiver, kursusleder og foredragsholder
Mikkel Maarbjerg: Kogemand, gastronomisk opdagelsesrejsende og rådgiver.

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.