Søg
Close this search box.

Film: Our Daily Bread

En film om vores daglige brød og om hele det produktionsapparat, med dertil hørende metoder, som fremstiller meget af den mad, vi til daglig indtager.

Film: Our Daily Bread

En film om vores daglige brød og om hele det produktionsapparat, med dertil hørende metoder, som fremstiller meget af den mad, vi til daglig indtager.

En film om vores daglige brød og om hele det produktionsapparat, med dertil hørende metoder, som fremstiller meget af den mad, vi til daglig indtager.

Med levende og farverige billeder fortæller filmen historien om de processer, der ligger forud for de færdigindpakkede fødevareprodukter i supermarkederne. Filmen er fra Østrig, og den giver et grundigt indblik i, hvordan arbejdsforholdene er under produktionen.

Optagelserne er uden kommentarer, og den visuelle del af filmen taler sig helt eget og tydelige sprog om vores kost. I en af scenerne træder to mænd ind i et rum, ifører sig noget der kunne lede tankerne hen på sikkerhedsdragter på et atomkraftværk for derefter at træde ud i et gigantisk drivhus, hvor de går i gang med at sprøjte grøntsager.

Det er skræmmende at se, hvordan det hele foregår, men filmens styrke er helt klart, at billederne er så flot lavet, at man bliver draget ind i den verden, der på en og samme gang er utrolig frastødende.

Dette er et must for alle, der har bare en smule kritisk sans, når det kommer til fødevareproduktionen. Den kan kun anbefales og får derfor også topkarakter herfra.

Our Daily Bread (Unser Täglich Brot), 2006, Østrig,
Af Wolfgang Widerhofer og Nikolaus Geyrhalter
Spilletid: 92 min.
Kan bestilles via Amazon.co.uk

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.