En film om vores daglige brød og om hele det produktionsapparat, med dertil hørende metoder, som fremstiller meget af den mad, vi til daglig indtager.

Med levende og farverige billeder fortæller filmen historien om de processer, der ligger forud for de færdigindpakkede fødevareprodukter i supermarkederne. Filmen er fra Østrig, og den giver et grundigt indblik i, hvordan arbejdsforholdene er under produktionen.

Optagelserne er uden kommentarer, og den visuelle del af filmen taler sig helt eget og tydelige sprog om vores kost. I en af scenerne træder to mænd ind i et rum, ifører sig noget der kunne lede tankerne hen på sikkerhedsdragter på et atomkraftværk for derefter at træde ud i et gigantisk drivhus, hvor de går i gang med at sprøjte grøntsager.

Det er skræmmende at se, hvordan det hele foregår, men filmens styrke er helt klart, at billederne er så flot lavet, at man bliver draget ind i den verden, der på en og samme gang er utrolig frastødende.

Dette er et must for alle, der har bare en smule kritisk sans, når det kommer til fødevareproduktionen. Den kan kun anbefales og får derfor også topkarakter herfra.

Our Daily Bread (Unser Täglich Brot), 2006, Østrig,
Af Wolfgang Widerhofer og Nikolaus Geyrhalter
Spilletid: 92 min.
Kan bestilles via Amazon.co.uk

Del gerne!

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest

Nyeste opskrifter

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Syltede rødløg

Syltede rødløg

Syltede rødløg er utrolig lækre og anvendelige i mange sammenhæng. Den sur-søde smag passer godt til grillet mad, i en sandwich, til taco og i salater. Og så er det meget let at lave.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.