Søg
Close this search box.

Vegetarisk Vellyst

I Vegetarisk Vellyst skriver de to forfattere, Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen, om det moderne vegetarkøkkens mangfoldighed med både bevidsthed om dyreetik, klima, mavefornemmelse og sundhed.

Vegetarisk Vellyst

I Vegetarisk Vellyst skriver de to forfattere, Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen, om det moderne vegetarkøkkens mangfoldighed med både bevidsthed om dyreetik, klima, mavefornemmelse og sundhed.

Så er der endelig kommet en vegetarkogebog, der handler om meget mere end bare en samling af opskrifter. I Vegetarisk Vellyst skriver de to forfattere, Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen, om det moderne vegetarkøkkens mangfoldighed med både bevidsthed om dyreetik, klima, mavefornemmelse og sundhed. Selv om forfatterne ikke selv er fuldblodsvegetarer, lader de i høj grad den grønne inspiration strømme i denne farverige bog fra Politikens Forlag.

Det salte og det syrlige
Som titlen antyder, er der sat fokus på vellysten. Hvor denne skal komme fra, har bogens to forfattere mange bud på. Blandt andet skriver de i forordet “Nøgleordet er smagsmæssig balance mellem det salte, det syrlige, det søde og det bitre, suppleret med masser af krydderurter og krydderier, og en smule velsmagende fedtstof – så kommer maden automatisk til at smage godt”. Og videre pointerer de, at bogen henvender sig til flere forskellige læsere, der både kan være vegetarer, veganere eller dem med stigende grønne lyster, der kunne tænke sig nogle praktiske råd.

Det er en faldgrube at tro, at sund mad er asketisk og usexet
Forfatterne, der gerne giver sig selv titlerne ‘bønnebitch’ og ‘fuldkornskælling’, har sat sig det mål for, at bogen skal danne grundlag for mad, der smager “så englebasserne brummer”. Med en god portion erfaring hver især, hvor Tina Scheftelowitz blandt andet har stået bag den Suværene serie og Christine Bille Nielsen, der både er kok, ernæringsekspert, madstylist og madskribent, har de tilsammen sat gang i de grønne gryder på en kreativ og let tilgængelig måde, der afliver myter og fordomme ved fremmelsen af den grønne sag. De formår at gøre dette på en helt ufrelst og indbydende måde, når de præsenterer det vegetariske køkkens mangfoldighed tilsat ekstra krydderi fra Fru Knips’ flotte billeder

Grøn førstehjælpshåndbog, de bedste bønnetip og sæsonkalender
Bogen har mange styrker. Udover at være en suværen vegetarkogebog, der nemt kunne gå hen og blive en klassiker med en nærmest bibelsk status, så byder den på flere gode værktøjer i form af en grøn førstehjælpshåndbog, som giver opmuntrende råd på vejen, når man skal forholde sig til tvivlende spørgsmål vedrørende den vegetariske verden. For begynderen er der ligeledes god hjælp at hente til opbygningen af køkken-værktøjskassen og videre giver de to forfattere et preg om, hvornår på året de danske grøntsager er i sæson. For mange udenforstående har der ofte været et lighedstegn mellem bønner og vegetarisme. De små proteinkilder er bestemt også en vigtig del af det grønne køkken, og det er på en fin og nuanceret måde, at Tina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen præsenterer disse på, så de virker indbydende.

Kræmmerhuse af tang
Vegetarisk Vellyst fortjener et stort publikum, for den klarer sig på alle tænkelige måder godt igennem sine 233 sider som det, den er: en inspirationskilde for både dem, der i forvejen er berejste i den grønne gastronmi og til dem, der ønsker at prioritere denne endnu højere for både klimaets, ressourcernes, dyrenes, fødevarefordelingens, pengepungens og sundhedens skyld. Til alle der har fået mod på den vegetariske vellyst kan det for eksempel anbefales at begynde med et kræmmerhus af tang med quinua og avocadocreme.

Velbekomme og tak til de to forfattere.

Del gerne!

Nyeste opskrifter

Focaccia

Æltefri focaccia med tomat, rødløg og oliven

Æltefri focaccia er en super nem måde at bage den italienske klassiker på. Ved at lade dejen hæve i 12-18 timer, så slipper du for at ælte den på forhånd, og dejen får tid til at udvikle rigere smagsnuancer.

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe med hvidvin

Det er som om, man bliver forkælet hver gang, man tager en skefuld af denne lækre og cremede suppe, der kæler for smagsløgene med sin blide, fyldige og runde smag. Den er perfekt som både forret eller som en ret i sig selv serveret med godt, hjemmebagt brød.

Paneret pastinak

Paneret pastinak – også kaldet krigsfisk

Paneret pastinak er noget af det lækreste. Nogen kalder dem “krigsfisk”, fordi man lavede dem under krigen, hvor det var for farligt for fiskerne at tage ud på havet. De kan spises i stedet for fiskefilet, og så er de ovenikøbet helt veganske.

Ved at fortsætte med at bruge hjemmesiden accepterer du brug af cookies. Vegetaropskrifter.com bruger cookies for at kunne give dig en bedre oplevelse.