Thai curry

Du behøver ikke gå på restaurant når du har brug for et curryfix. Denne ret er let og hurtigt lavet når først du har fundet de rigtige ingredienser. Den bedste thailandske currypasta (currypaste) fås som regel i asiatiske markeder, men du kan også finde en noget mildere version i velassorterede supermarkeder i de større byer. Vær opmærksom på at mange af disse currypastaer indeholder tørrede rejer, så hvis du vil undgå animalske produkter, bliver du nødt til at læse mærkaterne grundigt.

Grøntsagerne i opskriften er kun en af mange muligheder. Brug endelig dine egne favoritter og improvisér dig frem.

Hvis du ikke har en butik i nærheden, der sælger frisk thailandsk basilikum, så udelad det blot. Almindelig frisk basilikum er ikke et egnet substitut.

Ingredienser

* 1 spsk. rapsolie
* 3 fed hvidløg hakket fint
* 1 spsk. rød eller grøn thailandsk currypasta (eller mere hvis du er til stærk mad)
* 1 dåse kokosmælk
* 1 spsk. sojasovs
* 1 tsk. salt
* 1 tsk. sukker
* 1 lille aubergine, skåret i 1 1/2 cm tykke skiver som derefter skæres i fire stykker
* En stor håndfuld grønne bønner, trimmet og skåret i to stykker
* 1 stor gulerod skåret i tykke strimler
* Ca. 200 gram fast tofu, skåret i små trekanter (køb hos den asiatiske købmand)
* Et halvt bundt broccoli, skåret i små buketter
* 20-25 blade thailandsk basilikum (sweet basil), groft hakket

Varm olien i en wok eller en tykbundet gryde. Steg hvidløg og currypasta sammen i ca. 1 minut. Hæld kokosmælken i, fyld dåsen med vand og hæld dette i. Tilføj soja, salt og sukker, og rør godt rundt indtil eventuelle klumper af kokosmælk er opløst.
Tilføj aubergine, bønner, gulerod og tofu. Bring i kog, skru ned til medium varme og læg låg på gryden. Kog i 8-10 minutter eller indtil auberginerne er bløde men ikke på randen af opløsning. Tilføj broccoli og basilikum og kog et par minutter længere.

Server med kogt jasminris.

Del gerne med en ven!

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Se også

Falafel

Intet slår en god falafel. Det er i hvert fald uden tvivl en af mine favoritter. Her serveret med en frisk salat, pitabrød og en let yoghurtdressing rørt sammen med hvidløg, lidt stærk karry og drysset med finthakket rød chili.

Veganske taco-wraps

Denne traditionelle mexicanske ret er lavet med sorte bønner, kikærter, guacamole, frisk salat, hakkede grønne oliven, tomater, finthakkede agurkestykker og en chipotle-rødbededressing, som giver et ekstra pift til retten.

Vegansk burger med rødbedebøf

Har du lyst til at sætte tænderne i en saftig burger med en god bøf? Rødbedebøffen passer perfekt til vegetarburgeren! Faktisk er bøffen vegansk.