Lasagne

Ingredienser

* en squash
* en pose peanuts
* et stort løg
* 250 g champignon
* 3 dåser økologiske hakkede tomater
* 3 fed hvidløg (pressede)
* 1 rød chili (uden kerner)
* 1 dl rasp
* 1 spsk. timian
* 3 spsk. oregano
* 1 spsk. basilikum
* 5 dl mælk
* 3 spsk. mel
* olivenolie

Squash, peanuts, løg, champignon, chili og 2 fed hvidløg blendes/hakkes (meget fint) hver for sig. Disse ingredienser svitses i olivenolie i ca. 5 min., så væsken dampes godt af grøntsagerne. Herefter tilsættes de hakkede tomater, og der tilsættes oregano, basilikum og timian. Lad det komme op og koge, skru ned til lavere varme og lad det stå og simre i ca. 20-30 minutter.

Tilsæt herefter det sidste fed hvidløg samt rasp.

NB: Hvis selve massen er for vandet, tilsættes der lidt ekstra rasp.

Bechamel-sauce:

Hæld olivenolie i en lille gryde, så det dækker bunden (og lidt til). Varm olien op og tilsæt tre spsk. mel med top og rør godt rundt, så det bliver til en samlet ”dej”. Skru lidt ned for varmen og tilsæt lidt mælk mens der forsat røres godt rundt. Tilsæt lidt mælk af gangen til der i alt er tilsat ca. 4-5 dl mælk. Det er vigtig at røre rundt hele tiden, så det ikke brænder på. Når mælken er tilsat skrues der lidt op for varmen, og der røres indtil det bliver til en tykkere sauce. Tilsæt salt og peber og evt. parmesanost.

Lasagnen laves således:

Start med et lag fyld, lasagneplader og sauce og herefter det samme igen. Riv lidt ost ud over det øverste lag sauce og drys rasp og oregano over, inden den bages på 200 grader i ca. 35-40 min..

Del gerne med en ven!

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Se også

Lasagne med grønne linser

Denne variant af en vegetarlasagne kom jeg på en dag, hvor jeg ved et tilfælde fandt en pose grønne linser og nogle lasagneplader i skabet. Resultatet blev en solid, smagfuld og mættende lasagne. Ingredienser