Fødselsdagsboller

Jeg husker tydeligt duften ude fra køkkenet, når mine forældre bagte boller. En regnfuld søndag eftermiddag, hvor den sødlige duft bredte sig helt ind til barneværelset.

Selv da jeg blev større, og kom hjem fra enten træning eller en fra kammerat, og de nybagte boller stod på risten ude i køkkenet. Eller når vi besøgte min mormor, og hun havde bagt. Der var noget helt særligt over både duften og stemningen.

Der blev sjældent nogen tilbage til dagen efter, men de gange, der gjorde, var det helt fantastisk at få en med på madpakken. Selv i disse dage, hvor vi hele tiden får at vide, at vi ikke skal spise hverken gluten eller kulhydrater, så må jeg indrømme, at disse boller bliver serveret til stor glæde hjemme hos os.

Denne opskrift fik min mor fra min mormor. Og selv om nogen kalder dem fødselsdagsboller, så kan de nu sagtens spises andre dage også.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 25 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • Lidt salt
  • 3 dl mælk
  • 9 dl hvedemel

Smøret smeltes i en lille gryde.

Gæren og sukker røres ud i lidt mælk.

Resten af mælken tilsættes det smeltede smør, og blandingen hældes over i det udrørte gær.

Tilsæt 4-5 dl mel og rør det godt sammen, så det bliver en jævn masse.

Tilsæt resten af melet og ælt dejen med hænderne.

Dejen hæver tildækket i 40 minutter.

Herefter deles den ud til ca. 8-10 boller, som lægges på en plade med bagepapir, hvorefter der lægges et håndklæde over. Nu skal bollerne efterhæve i 10 minutter.

Bollerne bages ca. 15 minutter på 225 grader midt i ovnen.

Del gerne med en ven!

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin

Se også

Kanelsnegle

Duften af den søde kanel fra ovnen er der ikke meget, der slår, og med denne opskrift er du sikker på max hyggestemning og lidt til den søde tand.

Fastelavnsboller

Skal du gøre lidt ekstra ud af fastelavnsfejringen, så er disse fastelavnsboller en sikker vinder.

Saftige spinatboller med oliven og rosmarin

Kun fantasien sætter grænser, når du vil tilføje lidt ekstra til brød og boller. Som for eksempel disse lækre og saftige spinatboller med hakkede sorte oliven drysset med lidt rosmarin. Ingredienser 7 dl vand